Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komitesi ve Kafkas Müslümanları İdaresi tarafından Bakü Şehitlik Camii'nde "Tüm Şehitlerimizi Anma, Hatim ve Dua" programı düzenlendi.

Programa Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komitesi Şube Müdürü Cahandar Alifzade, Kafkas Müslümanları İdaresi temsilcisi, Gebele bölge kadısı Ceyhun Rüstemov, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bodur, Konya Mihir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, şehit aileleri, gaziler ve camii cemaati katıldı.

Bakü Dua Programı 22

Programın açılış konuşmasını yapan Bakü Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, Kur`an ziyafetinin şehitlere olan vefa ifadesi olduğunu ve onları unutmadıklarının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Açık, program kapsamında şehitler için bu ay 120 Hatm-i Şerif okunduğunu bildirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, programda yaptığı konuşmada İslam dininde şehadetin zirvesinden bahsetti. Kur'an-ı Kerim ve Peygamber hadislerinde geçen şehadetle ilgili ayetleri ve hadisleri katılımcıların dikkatine sundu. Bir ülkenin değerinin şehitleriyle ölçüldüğünü belirterek, şehitlerin değerine vurgu yaptı. Geleneksel olarak düzenlenen etkinliğin organizatörlerine ve katılımcılarına teşekkürlerini ileterek, duygu dolu konuşmasını tamamladı.

Bakü Dua Programı 33

Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise şehitleri asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade etti. Şehitlerin anma programına katılmanın onun için önemli ve anlamlı bir mesele olduğunu vurgulayarak, vatanın sahiplerinin şehitler olduğunu belirtti. Şehitler tarafından bize emanet edilen vatan topraklarını korumanın öneminden bahsetti. Programı düzenleyenlere teşekkür ederek, tüm şehitlere rahmet diledi ve şehit yakınlarına saygı ve hürmetlerini iletti.

Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bodur da şehitlere rahmet dileyerek, Kur'an-ı Kerim'in her bir kalbe rahmet olduğunu vurguladı. Şehitlere adanmış bu güzel programda yer aldığı için memnuniyet hissi yaşadığını belirtti.

Konuşmaların ardından Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bodur, Ejderbey Camii İmam Hatibi Ruslan Nesirov, ilahiyatçı Elçin Allahverdiyev ve Sadiq Ramizoğlu tarafından Kur'an ziyafeti sunuldu. Tilavetlerin ardından Şehitlik Camii İmam Hatipleri tarafından okunan ayetlerin Azerbaycan dilinde meali okundu.

İlahi ve kasidelerle devam eden program, yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan