T.C. Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, Dini Kurumlarla İşüzre Devlet Komitesi ve Kafkas Müslümanları İdaresi tarafından Bakü Şehitlik Camii'nde "Tüm Şehitlerimizi Anma, Hatim ve Dua" programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, programa katılan şehitlerin annelerini, babalarını, kardeşlerini selamlayarak Kuran ziyafetinin şehitlere olan vefanın bir ifadesi olduğunu ve onları unutulmadığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Kafkas İslam Ordusu şehitlerini, Karabağ şehitlerini, Hocalı şehitlerini, 20 Ocak şehitlerini ve 44 günlük vatan savaşı şehitlerini rahmetle anan Açık, bu güzel geleneğin beşinci Kur'an ziyafeti olduğunu vurguladı.

Anma programına katılan Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağçı ise "Din Hizmetleri Müşavirliğimiz tarafından her ayın son pazar günü şehitlerimizi anma programı düzenlendiği ve bu günde yılın son pazar günü Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Gününde vatan, devlet, millet, bayrak, ülkelerimizin huzuru, güvenliği, barışı ve bölünmez bütünlüğü için, canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhlarına Türkiye'den ve Azerbaycan'ın farklı bölgelerinden programa katılan din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti edildi, okunan hatimlerin duaları yapıldı. Vatanımız, devletimiz, bölünmez bütünlüğümüz için bayraklarımızın hep gönderde kalması için Rabbim bizlere güç versin, gücümüzü artırsın. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Dini Kurumlarla İş üzre Devlet Komitesi Şube Müdürü Cahandar Elifzade, şehitlerin gurur kaynağı olduğunu belirterek, onları anmanın ve hatırlamanın her bireyin görevi olduğunu ifade etti. Dünyada her zaman barış ve güvenlik temennisinde bulundu.

Daha sonra Kafkas Müslümanları İdaresi Sebail İlçesi Bölge Kadısı ve Şehitlik Camii İmam Hatibi Mirzaid Genberov, konuşmasında etkinliğin düzenleyicilerine ve Türkiye'den gelen misafirlere teşekkürlerini iletti, hatim programının öneminden bahsetti. Tüm şehit ailelerine Allah'tan sabır dileyerek, bu tür etkinliklerin devamını arzu etti.

Bursa Mihrablı Külliye Camii İmam Hatibi Hasan Akdağoğlu, Şehadet Camii İmam Hatibi Abdulkadir Açık ve Ulu Camii Müezzini Adem Saygılı ve Elvin Gurbanov tarafından Kur'an ziyafeti sunuldu. Okunan ayetlerin meali ise cami görevlileri tarafından aktarıldı.

İlahi ve kasidelerle devam eden program, Bursa Osmangazi emekli müftüsü Mehmet Açık'ın Kafkas İslam Ordusu, Çanakkale, 20 Ocak, Hocalı, Karabağ şehitleri ile Pençe-Kilit şehitleri için yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan