Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor ve Bakanlığı iş birliğiyle Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Yurtlarında görev yapan erkek ve kadın manevi danışmanlara yönelik "Hizmet İçi Eğitim Programı" düzenlendi.

manevi-danışmanlar-66

Programda manevi danışmanlara hitap eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, "Manevi danışmanlarımız yurtlarımızda doğru bilgiyi gençlere ulaştırmak, birlikte yaşama ve hoşgörü kültürünü oluşturmak için emek verdiğine dikkat çekerek, gençlerimizin bugünü ve yarınları için emek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

manevi-danışmanlar-22

Programa çevrim içi olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın gençlik hizmetlerine vurgu yaparak "Yurtlarda görev alan, yarınlarımız olan gençlerimiz için çalışan, gayret eden herkese teşekkür ediyor yapılan eğitim programının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

manevi-danışmanlar-33

Manevi danışmanlar adına söz alan Manisa manevi danışmanlarından Aynur Yürük, "2016 yılında KYK yurtlarında manevi danışmanlık görevlendirmeleri ilk başladığında, eşini genç yaşta henüz yeni kaybetmiş, 10 yaşında ikiz kızları ve 14 yaşındaki oğluyla hayata tutunmaya çalışırken 'ben bu milletin evlatlarının gönlüne dokunursam, elimden geldiğince sahip çıkmaya çalışırsam, zamanı gelince benim evlatlarımın da karşısına onlara kucak açıp sahip çıkacak insanlar çıkaracaktır Rabbim' diyerek başladığım bu görevde şu an memleketin her şehrinde yüzlerce evladı, kendi tabirimle yüzlerce kızçesi olan bir anneyim." diye konuştu.

manevi-danışmanlar-44

Konuşmaların ardından Bakan Bak, manevi danışmanlardan Kütahya Simav'dan Emin Dönmez’e ve Manisa Şehzadeler'den Aynur Yürük’e plaket takdim etti.

manevi-danışmanlar-77

Düzenlenen programa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve eğitimde görev alacak alanında uzman eğitimciler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan