Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, konuşmalarında Ramazan ayının amacının Allah’a daha çok yaklaşmak olduğunu belirterek, öğrencilerin ve öğretmenlerin Ramazan ayını tebrik etti.

Ramazan’ın, bireyleri kendine dönme, hayat telaşı içinde unutulan değerleri anımsama, vicdani bir muhasebe yapma ve etrafında olup bitenlere mana çerçevesinden bir kere daha bakma gibi özellikleriyle etkilediğini kaydeden İl Müftüsü Ayvaz, şunları kaydetti:

"Gündelik telaşlar kimi zaman durup düşünme ve farkına varma gibi süreçleri kaçırmaya sebep olabiliyor. Ramazan ayı, kendi iç dünyamıza dönmemiz için önemli bir vesile ve bu iç dönüşümünün toplumsal bir karşılığı da var. Mesela kardeşinin derdiyle dertlenme, ihtiyaç sahiplerini gözetme, hoşgörü, paylaşma, sorunlara çare arama vb. tüm bu hasletler hem kişisel dünyamızı geliştiriyor hem de topluma dönük sorumlu tarafımızı ortaya çıkartıyor."

Bu süreçte Kur’an’ın ve Peygamber Efendimizin mesajlarını daha iyi anlamaya çalışmanın ve kulluğun bir yansıması olan ibadetlere titizlik içinde yaklaşmanın önemine de değinen  Müftü Ayvaz, "Böylesi kıymetli bir süreci en iyi biçimde değerlendirmeli, ilahi ikramın farkına varmalı ve hayat okumalarımızı geliştirmeliyiz." ifadelerini kullanarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Program Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet Gültekin’in Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’a çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Öztürk