Didim İlçe Müftülüğü ile Didim Camileri Kur’an Kursları ve Hayri Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği koordinesinde hayırseverler tarafından Yenimahalle Mahallesinde inşa edilecek olan Hz. Ali Camii’nin temeli dualarla atıldı.

3 dönüm arazi üzerinde, 850 metrekarelik inşaat alanı üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek olan camide aynı anda 1700 kişi ibadet edebilecek.

Selçuklu mimarisinin izlerini yansıtacak olan camide 4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu, taziye evi ve otopark da yer alacak.

aydın-33

2 yıl  içinde tamamlanması planlanan caminin temel atma töreninde konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Bugün burada amel defterlerinin kıyamete değin kapanmayacağı hayırlardan birine şahit olmak için buradayız. Yeni açılan ve açacağımız nice Kur’an kurslarıyla, camilerle bu hayırlara birçoklarını ekleme gayreti içindeyiz. Güzel şehrimiz Aydın’a ve onun güzel halkına hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

aydın-22

Temel atma törenine Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam, İlçe Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasiler, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan