Avusturya Din Hizmetleri Müşavir V. İbrahim Yazar ve Bregenz Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Çekin’in açılış ve selamlama konuşmalarını yaptığı programda TDV yetkilisi Selman Aktaş teknik konularda bilgi verdi.

Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Programı kapsamında misafir konuşmacı olarak katılan DİB Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt Başkanlığımızın ve Vakfımızın faaliyetlerini anlatarak; “Yeryüzünde iyiliğin hâkim olabilmesi için tüm gücümüzle ve imkânlarımızla daha fazla çalışmaya ve gayret etmeye el birliği ile ihtiyacımız var” dedi. 

Dr. Fatih Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bekleneniz. TDV sizlerin sadece yardım paketlerinizi, kurban hisselerinizi değil; sizin selamınızla birlikte İslam’ın güzelliklerini de bizim ismini bile duymadığımız ülkelere götürüyor. Etiyopya’da, Uganda’da ve daha birçok ülkede bizleri sene boyunca bekleyen, bir paket yardıma, bir güzel selama ihtiyacı olan mazlumlar, ihtiyaç sahibi aileler, bizim milletimize dua ediyorlar. Bizim, mazlumlara uzattığımız yardım elleri; onların bizim adımıza, ülkemiz ve milletimiz adına semaya açılan ellere dönüşüyor. “

Amacımız daha çok insana dokunabilmek diyen Dr. Fatih Kurt, Avrupa’da yaşayan gönüllü vatandaşların DİB ve TDV’nin yanında olarak her türlü hayır faaliyetine verdikleri destek ve gayretten dolayı teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan