Artvin İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu kapsamında “Servisli 11 Günlük 20. Tur’’ umre programına kayıt yaptıran 44 vatandaşa yönelik umre hazırlık semineri düzenlendi.

Halitpaşa Camii’nde düzenlenen seminerde konuşan İl Müftüsü Mesut Harmancı, umre ibadetinin önemine vurgu yaparak;  "Umreye gidenlerin inançları tazelenir. Bütün insanların eşit ve kardeş olduğunu kavrar. Böylelikle dostluk, sevgi ve barış sağlanmış olur." dedi.

artvin-umre-semineri-11

İl Müftüsü Harmancı, "Umre ibadeti, kişinin manevi hayatını gözden geçirerek ruhi anlamda kendini yenilemeye tabi tutabilmesi noktasında önemli bir ibadet ve fırsattır. Umre, insanın günahlarının affedilmesine sebeptir. Bunun için günahlarının affedilmesi için dua ederler. Dürüst ve ahlaklı olmak üzere Allah’a söz verirler." ifadelerini kaydetti.

Sonrasında İl Müftü yardımcıları Berat Karali, Bahar Canset Dündar, şube müdürleri Ali Türkmen ve Yakup Halil tarafından vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla umrecilere genel, dini ve idari konularla ilgili bilgiler verildi.

Editör: Ömer Ceylan