Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'ndan başarılı olan ve hafızlık belgesi almaya hak kazanan, Artvin İl Müftülüğüne bağlı Hz. Aişe Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu ve Yeni Mahalle Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursundan 7 öğrenciye düzenlenen törende hafızlık belgeleri verildi.

Hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencileri makamında ağırlayan İl Müftüsü Mesut Harmancı, öğrencileri tek tek tebrik etti.

artvin-hafız-belge-22

Müftü Harmancı, "Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızda hafızlık eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda 7 öğrencimiz daha başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanmıştır. Gayretle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur’an’a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerden birisidir. Öğrencilerimizden hafızlıklarını unutmamaları için düzenli olarak tekrar etmeleri, kendileri gibi nice hafızlar yetiştirmeleri ve toplumumuzda örnek şahsiyetler olmaları istirhamımızdır. Bu vesileyle hafızlarımızın yetişmesinde katkısı olan anne-babalarına, Kur’an kursu öğreticilerimize, maddi manevi destekte bulunan hayırsever Artvin halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan