Hayırsever Arslanyürekli ailesi tarafından Belkıs Mahallesi’ne yaptırılan, Hacı Mehmet Arslanyürekli Camii ve Hacı Zübeyde Arslanyürekli 4-6 Yaş Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Bünyamin Bozgeyik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırsever Arslanyürekli ailesi, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

vali-antep-11

“Gaziantepli Hemşehrilerimle Gurur Duyuyorum”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Vali Çeber; “Kıymetli hemşerilerim geçen hafta tam bu sıralar, bu saatlerde yine bir 4-6 yaş kuran kursu ve camii açılışında beraberdik. Her hafta bu keyfi, mutluluğu, gururu bize yaşatan kadirşinas vermeyi bilen vatanını milletini, devletini, bayrağını ve değerlerini seven Gaziantepli hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Bizleri çok mutlu ediyorsunuz. Allah eksikliğinizi vermesin. Her hafta bu gururu yaşatıyorsunuz. Bu hafta da Arslanyürekli ailesi yaşatıyor. Kıymetli kardeşlerimi, annemizi canı gönülden tebrik ediyor, babamızı rahmetle anıyorum. Yapılabilecek en güzel hizmeti doğru yerde eksiksiz yapılmış. Burada edilen duaların ailemize ve tüm ecdadına sevaplar kazandırmasını, mahallemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

vali-antep-44

Gaziantep’e bir 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve cami kazandırmanın sevincini yaşadıkların söyleyen İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise şunları kaydetti:

“Bu mekanlar, yavrularımıza caminin gölgesinde küçük yaşta temel eğitimin yanı sıra güzel ahlaka, bizi biz yapan değerlerimize dair bilgiler verdiğimiz ve en önemli sahih dini bilgiyi kazandırdığımız mekânlardır. Hiç şüphesiz insana yaptığımız yatırım geleceğe yönelik en hayırlı yatırımdır.  Öncülüğünüzde bunları yaygınlaştırmanın, ilimizin her mahallesinde, her semtinde bunu arttırmanın gayreti içerisindeyiz.”

Hayırsever Murat Arslanyürekli ve ailesi ise, Rahmetli babaları Hacı Mehmet Arslanyürekli için camiyi, anneleri Hacı Zübeyde Arslanyürekli için ise 4-6 yaş Kur’an Kursu’nu yaptırarak hem adlarını yaşatmak hem de böyle bir hayra vesile olmak istediklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

vali-antep-33

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın dua etmesinin ardından kurdele kesim töreni gerçekleşti.

Açılışın ardından protokol üyeleri ile hayırsever Arslanyürekli ailesi Kur’an Kursunu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Ömer Ceylan