Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Açılışı yapılan hattın uzunluğunun 14 kilometre, istasyon sayısının ise 4 olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hat sayesinde Arnavutköy’den havalimanına 8 dakikada gidilebilecek. Aynı zamanda bu açılışla Arnavutköy’ü, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattına da bağlıyoruz. Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım da bu metro ile 41 dakikaya düşüyor. Bu projenin Halkalı istikametindeki etabını da inşallah bir yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Böylece 69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayacağız.” diye konuştu.

Bugün hizmete açtıkları eserle birlikte İstanbul Havalimanı’nın açılmasından bu yana İstanbul’a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a raylı sistem alanının toplam mesafesinin ise 362 kilometreyi bulduğunu söyledi.

Bu raylı sistemlerin büyük bölümünün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her yeni projeyle inşa kalitesini ve yolculuk konforunu biraz daha ileriye taşıyan İstanbul metroları, dünya standartlarının en üst sınıfında yer alıyor. Her biri İstanbul’un ulaşımına hayati birer nefes borusu işlevi gören bu raylı sistem hatları olmasaydı bugün şehrin içine düşeceği durumu milletimizin takdirine bırakıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattının İstanbul’a hayırlı olmasını diledi, emeği geçenleri tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dua etti

Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“İlahi ya Rabbi, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtulma ayı olan bu mübarek ramazan ayında ellerimizi kaldırdık, Sana dua ediyoruz, dualarımızı kabul eyle, ibadetlerimizi makbul eyle Ya Rabbi! Tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, okuduğumuz hatimlerimizi, mukabelelerimizi kabul eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi, devletimiz için yapmış olduğumuz hizmetler var. Şu anda da İstanbul’da bir metro açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bu metromuzu milletimiz için, İstanbullular için hayırlı eyle Ya Rabbi! Devletimiz, milletimiz için çalışan kullarına yardım eyle Ya Rabbi! Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şu anda bu metronun yapılması için emek veren, işçisinden mühendisine bütün kardeşlerimizin geçmişlerinin ruhlarını şad eyle, yapmış oldukları bu işleri, amel defterlerinde kendileri için sadaka-i cariye eyle Ya Rabbi!

Devletimizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle Ya Rabbi! Bu mübarek ramazan günlerinde birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Ya Rabbi! Birliğimize, beraberliğimize göz dikmiş olan dahili ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi! Milletimiz için kurulan tuzakları bu tuzak kuranların başlarına makus eyle Ya Rabbi!”

Editör: Mehmet Öztürk