Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Yozgat İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Zekat Bilgilendirme Toplantısı"na Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun konuşmacı olarak katıldı.

Argun Yozgat Ziyareti 55

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, "Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur." ifadelerini kullandı.

Argun Yozgat Ziyareti 44

Akabinde din görevlilerine hitap eden Başkan Yardımcısı Argun, "Zekat ve İnfak" konusuna değinerek "Bizler din görevlileri olarak toplumu, zekat ibadeti ve önemi hakkında bilgilendirmek ve insanlara zekatlarını nasıl ve nerelere vermeleri gerektiğini doğru anlatmakla sorumluyuz." dedi.

- Müftülük Ziyareti

Öte yandan Yozgat’ta devam eden 2024 Yılı Hac Organizasyonu Kafile Görevlileri Eğitim Seminerine katılan Başkan Yardımcısı Argun, sonrasında İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Argun Yozgat Ziyareti 11

Müftülük makamında gerçekleşen ziyarette İl Müftüsü Ali Gülden Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun'a Yozgat’ta sürdürülen din hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Sonrasında Çapanoğlu Büyük Camii'nde vatandaşlara hitap eden Argun, "Anadolu’yu müslüman yurdu yapan unsurlardan biriside bizim vakıf geleneğimizdir. Vakıf kültürümüz, infak kültürümüz, zekat, hayır, hasenat bizleri diğer milletlerden ayıran en önemli özelliğimizdir." ifadelerini kullandı.

Argun Yozgat Ziyareti 22

- EDEP Toplantısı

Daha sonra Başkan Yardımcısı Argun, Yozgat Eğitime Destek Platformu (EDEP) Toplantısı'na katıldı.

Bozok Üniversitesi Ekmeleddin İhsanoğlu Kültür Merkezi'ndeki toplantıda EDEP Yozgat İl Temsilciliğinin yıl içerisinde yapılacak çalışmaları planlanırken projeler hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

İl Müftüsü Ali Gülden EDEP platformunun misyonu ve vizyonunu, amaçları ve çalışmalarını açıkladıktan sonra toplantı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun'un hitaplarıyla devam etti.

Argun Yozgat Ziyareti 33

Başkan Yardımcısı Argun, EDEP Platformu'nun İslam dünyasında da güzide bir platform olduğunu belirterek "EDEP Platformu hem kamunun hemde şehrin dinamizminin muharrik unsuru olan sivil toplumu aynı çatı altında birleştiren bir platformdur. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin de bu platformda yer alması İslam coğrafyası ve İslam eğitimi açısından önem arz etmektedir." dedi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Diyanet Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç, ilçe müftüleri, İlçe Milli Eğitim müdürleri, EDEP Temsilcisi Hüseyin Durusoy, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı istişare toplantısı, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşma ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan