Ankara İl Müftülüğü ile TDV Ankara Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Melike Hatun Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun konuşmacı olarak katıldı.

Argun-Afrika-insanlığa-muhtaç,-ete-değil01Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, kurban ibadetinin tarihçesi, diğer dinlerdeki kurban ibadeti, Hz. İbrahim (as)’ın bu konuyla ilgili örneğine vurgu yaparak kurban ibadetinin, mümini Allah’a, zengini fakire, ümmeti de birbirine yaklaştırdığını ifade etti.

Afrika’nın ete değil, insanlığa muhtaç olduğunun altını çizen Argun, "Afrika insanlığa muhtaç, ete değil. Özellikle Afrika kıtasında yapılan bu faaliyetle insanlara sadece et dağıtmıyoruz. Kurban kesim organizasyonu, yıllarca sömürülen insanlar için hem manevi destek ve hem de Afrika’da insanlarla anadolu insanı arasında kurulmuş olan gönül köprülerinin sağlamlaşmasına vesile oluyor." dedi.

Toplantıya, İl Müftü Vekili Acar, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Ammar Esenkal