Ardahan İl Müftülüğünce gerçekleştirilen "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferansa Vali Hayrettin Çiçek, İl Müftüsü Adem Karadeniz, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram,  Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Taha Yılmaz, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Altun ile çok sayıda davetli katıldı.

ardahan-mevlid-i-nebi-44

Serhat Ulu Camii Toplantı Salonundaki programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Bizlere örnek olarak öyle güzel bir Peygambere sahibizki O’nun yaşantısı adeta bizlere günümüzde bir aydınlık, bir yol gösterici olarak her daim rehberlik etmeye devam ediyor. Öyle bir Peygamber ki kendi kızı dahi olsa hak ve hukuka riayet eden, hiçbir koşulda ayrımcılığa taviz vermeyen bir peygambere sahip kişileriz. Peki bizler öyle bir yaşantının karşısında kendimizi hangi tarafa koyuyoruz, bunu çokça düşünmemiz gerekmektedir. O’nun hayatına baktığımız zaman bizlere istikametin, imanın ne olduğunu yaşayarak öğreten en güzel öğretmen, en güzel örnek ve önderliğe sahip bir Hz. Peygamber (sav) görüyoruz." dedi.

Konferans TDV Ardahan Şubesi tarafından yapılan ikramlar ile son buldu.

ardahan-mevlid-i-nebi-22

Öte yandan Başkanlık Müşaviri Kurt, Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi,

Gençlere Hz. Peygamber sevgisini anlatan Doç. Dr. Kurt, "Bir genç olarak iyiyi, hakikati ve doğru yol arayışlarınızı her daim diri tutmanız gerekmektedir. Tek başınıza da kalsanız hak ve hakikati anlatmaktan asla vazgeçmeyen bir gençlik olacak bireylersiniz sizler. Bize düşen güzel dinimiz İslam'ın sözcüsü olmak, Hz. İsmail gibi kurban olmak, feda etmek ve vazgeçmektir. Hz. Yusuf (as) gibi sabır ve tevekkülle bir hayat yaşayabilmektir. En güzel örnek ve önderimiz olan Efendimiz (sav) gibi ahlakını, yaşantısını, çizgisini, hayat tarzını Kur’an olarak benimseyip ona göre yaşayabilmektir. Şunu unutmayalım ki din herkesten, her yerde ve her kaynaktan öğrenilemez." diye konuştu.

ardahan-mevlid-i-nebi-11

Editör: Ömer Ceylan