Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Antalya Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen "Beşi Bir Yerde Projesi" devam ediyor.

TDV Kültür Merkezi'ndeki "Beşi Bir Yerde Projesi" atölyesi, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal ve İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz tarafından ziyaret edildi.

Proje hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yalçınkaya, "Beşi Bir Yerde Projesi'nin hedefinin Antalya ilinde ikamet eden hanımların temel İslami ilimlerle ilgili sahih bilgiye erişim düzeyleri ile dini bilgiyi kullanım becerilerini ve ilmi düzeylerini artırmak olduğunu" ifade etti.

antalya-22-2

Yalçınkaya, "Bu proje ile toplumun tüm kesimleri tarafından İslam’ın doğru öğrenilmesine ve anlaşılmasına, yurt içinde yürütülen din hizmetlerinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasına ve verimliliğinin artırılmasına katkı sağlamak hedeflenmektedir." dedi.

Projenin 17 Mart 2023 tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Müftü Yalçınkaya, "Proje kapsamında, İl Müftü Yardımcısı, vaizler ve Kur’an kursu öğreticileri tarafından hanımlara yönelik, Aile Hukuku, Akaid, Hadis, Siyer ve Tefsir dersleri verilmektedir. Yine hafta içi her gün bu dersleri müteakiben el işi, akıl ve zeka atölyeleri düzenlenmektedir. Bu atölyeler ise Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün belirlediği eğitimciler tarafından uygulanan bez bebek yapımı, tezhip süsleme sanatı ve tığ işinden telefonluk/kese yapımı şeklindedir. Cuma günleri de Kur’an-ı Kerim okunarak hatim duası yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Ceylan