Ankara İl Müftülüğü tarafından Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi.

Bu kapsamda kız ve erkek öğrenciler olmak üzere iki ayrı kategoride "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları" gerçekleştirildi.

Yarışmaların sonunda Kız Öğrenciler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Yenimahalle Merve Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Buğlem Naz Tunç birinci oldu.

Erkek Öğrenciler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda ise Pursaklar Ehlibeyt Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Emir Zahir Koysal birinci oldu.

Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması’nda Yenimahalle Şehit Ömer Halisdemir Kız Kur’an Kursu öğrencisi Alara Uyar birinci oldu.

Erkek Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması’nda ise Pursaklar Ehlibeyt Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Hüdaverdi Ubeydullah Demirtaş birinci oldu.

Ankara’da-Kur’an-bülbülleri-yarıştı2

Öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, "Dünya hayatında bir insana nasip olacak en güzel paye, Kur’an’a hizmet ve hafızlıktır." dedi.

Yarışmaya katılan öğrencilere İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmalarda birinci olan öğrenciler, bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Editör: Ammar Esenkal