Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Ortak Basın Toplantısı" düzenlendi.

Ortak Basın Toplantısı'nda konuşan Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tawfig B.Fawzan Alrabiah, Türkiye'den Mekke ve Medine'ye gelecek hacılara daha iyi hizmet verebilmek için çalıştıklarını belirtti.

Hacıların Harem-i Şerif'e gelmelerini kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Alrabiah, "Hacıların Mekke ve Medine'ye gelmelerini kolaylaştırmak için hizmetlerimizi daha çok geliştirmeye çalışıyoruz ve dijitalleştiriyoruz." dedi.

Türkiye'nin e-vize sistemine dahil edildiğini ifade eden Alrabiah, "Hayata geçireceğimiz e-vize sistemindeki A grubu ülkere Türkiye de dahil edilmiştir.  Bu sayede Türk vatandaşları 5 dakika içerisinde elektronik vizelerini evden veya Suud havaalanları alabilecekler. Ayrıca elektronik vizeyi alacak kişiler, bir yıl içerisinde 90 gün konaklama imtiyazlarına sahip olacaklar." diye konuştu.

Ankara-Cidde-Medine arası direkt uçuşların Aralık ayında başlayacağını belirten Alrabiah, "Suud havayolları bu hafta seferlerin kapasitesini yüzde 380 oranında artıracak. Ayrıca bugünden itibaren Ankara'dan Medine'ye seferlerimiz başlayacak. Bunun dışında Gaziantep'ten de Medine'ye direkt seferlerimiz başlayacak. Ve ayrıca Suud havayollarının bu umre mevsiminde Cidde ve Medine'ye ilave 100 sefer başlatacağını ilan ediyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca Ankara'dan Cidde'ye direkt seferlerin başlatılacağını da duyuran Alrabiah, "Gelecek Şubat ayı itibarıyla Flynas tarafından Ankara'dan Cidde'ye direkt seferler başlayacak. Başka bir hatta ve başka bir sefer de ise Aralık ayında Ankara'dan direkt Medine'ye seferler başlayacaktır." dedi.

Editör: Ammar Esenkal