Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezince düzenlenen Aşere-Takrib Kursu'ndan mezun olan toplam 21 imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi için "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Aşere Takrib İcazet Merasimi" düzenlendi.

Hacı Bayram-ı Veli Camii'ndeki törene Reisu’l-Kurra Mustafa Demirkan, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Dr. Hafiz Osman Şahin, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sarıcaoğlu, Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şevki Çelebi, Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar, Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlileri, daire başkanları, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde icazet alacak kurra hafızların hatim tertibine geçilmeden önce kurra hafızlar tarafından çeşitli kıraatlerde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Sonrasında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü, Dr. Mustafa Sarıcaoğlu, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ve Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar günün anlam ve önemine dair konuştu.

Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Talip Akbal’ın icazetnameyi okumasının ardından Reisü’l Kurra Mustafa Demirkan’ın yapmış olduğu dua ile devam eden merasim Kurra-hafızların icazetlerini almasıyla sona erdi.

Merasim sonrasında katılımcılara Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi tarafından yemek ikramı yapıldı.

Editör: Ömer Ceylan