Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Amasya Şubesi tarafından yardıma muhtaç ailelere yardım yapılırken ve aynı zamanda Müftülük Göç Koordinatörlüğüne göçmen aile kaydının tutulması esnasında kolaylık sağlaması amacıyla "Yardım-Sever" adlı bilgisayar programı tasarlandı.

BİLSEM öğretmeni Nursen Yılmaz’ın danışmanlığında; Bilsem öğrencileri Tuna Kağan Köksal, Mehmet Emre Taşçı ve Asaf Ayvaz tarafından tasarlanan "Yardım-Sever" İl Müftülüğü'ndeki törenle tanıtıldı.

Amasya Proje 22

hayırsever kişilerin yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasında ve kaydında yaşanan problemlere çözüm bulmayı amaçlayan proje  İl Müftümüze takdim edilerek tanıtıldı.

Program hakkında İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'a bilgi veren öğrenciler, Vakıf Temsilcisi ve Göç Koordinatörü ile istişarelerde bulunarak yardıma muhtaç ailelerin gelir düzeyi, ailede yaşayan kişi sayısı, sağlık durumları gibi pek çok değişkene göre bilgilerin analiz edilebileceği bir programı geliştirdiklerini söyledi.

Program ile yapılacak yardımların daha homojen dağılımda olacağını belirten öğrenciler, kayıtların dijital olarak tutulmasıyla da yardımların daha sistemli ve düzenli olacağını ifade ettiler.

Amasya Proje 33

Çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise bu anlamlı çalışma için Şehit Ferhat Ünelli Bilim Sanat Merkezi Müdürü Muhammet Bolat’a, Danışman öğretmen Nursen Yılmaz’a ve öğrencilere bu anlamlı proje için teşekkür etti.

Müftü Ayvaz, projeleri ile hayri hizmetlere katkı sunan öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan