Amasya İl Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Dünya Camileri Sergisi” açıldı.

Yurtiçi ve yurtdışında bulunan cami resimlerinin, din görevlileri tarafından yapılan hüsnühat ve ahşap oyma çalışmalarının sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Programa katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, tüm din görevlilerinin haftasını tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, “Bizim medeniyetimiz Kur’an medeniyetidir. Aslında bizim camilerimiz ve mescitlerimiz Kur’an’ın ve sünnetin cisimleştirilmiş hallerini yansıtmaktadır. Cami medeniyeti bize sevgili Peygamberimizden gelmiştir. Allah Resulü (s.a.s.) Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Kuba Mescidi’ni daha sonra da Mescid-i Nebevi’yi bina etmiş, İslam medeniyeti ve kültürü bu camilerin etrafında şekillenmiştir.” dedi. 

Camilerin insan gibi canlı olduğunu vurgulayan Müftü Ayvaz, “Camilerimiz ne kadar canlı olursa mahalleye ve neslimize etkisi manevi yönden tesiri de o kadar büyük olacaktır. Bu vesileyle bizlerde dünyadaki cami mimarilerimizi hatırlamak amacıyla bu sergimizi oluşturduk.” diye konuştu.

Açılış programına Belediye Başkan Vekili Celil İnce, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan