Amasya İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden vatandaşlar için uğurlama töreni düzenlendi.

Umreciler arasında Amasya İl Müftülüğü ve din görevlilerinin desteğiyle ama emekli İmam Hatip Mehmet Irmak da yer aldı.

amasya-müftülüğü-22

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Amasya Müftülüğünün din görevlileriyle bir vefa örneği sergilediğini belirterek şunları kaydetti:

"Özel Amasya 1 umre turu ile toplam 196 kardeşimiz Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet kalitesiyle Amasya Müftülüğümüzün organizesinde il ve ilçe müftülüklerimizde görev yapan tecrübeli hocalarımızın rehberliğinde umre ziyaretini yapmak üzere kutsal topraklara yolculuk yapacaklar. Özel Amasya 1 umre kafilesinde Kur'an kurslarımızda eğitim gören 65 yavrumuz da bulunmaktadır. Yine bu kafilemizde Diyanet İşleri Başkanlığından malulen emekli olan İmam Hatip Mehmet Irmak hocamız da bulunmaktadır.  Bu güzelliği gerçekleştiren meslektaşlarıma, din görevlileri derneğimize, başkanına, ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Güle güle gitsin, güle güle gelsin, bol bol dua etsin."