Amasya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlülüğünce "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik program düzenlendi.

Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen programa İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Çağrıya Kulak Ver" temasıyla gerçekleştirilen program Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı.

Programda gençlere Hz. Peygamber'in hayatından örnekler sunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Peygamberimiz bütün Müslümanlar için en ideal örnektir. İlahi çağrının son ve evrensel temsilcisi Hz. Muhammet Mustafa (sas) de insanları, hikmet ve güzel öğütle İslam’a davet etmiş, hayatıyla en güzel örnekliği göstermiş ve yeryüzünde iyiliğin egemen olması için mücadele etmiştir. Şüphesiz onun hayatı, ahlakı, sünneti, davet ve tebliğ metodu, bütün Müslümanlar için en ideal örnektir. İnancı ve gayreti, samimiyeti ve ihlası, güvenilirliği ve doğruluğu, sabrı ve merhameti, fesahatı ve belâgati, onu davetinde başarılı kılan en bariz özelliklerdir." dedi.

Müftü Ayvaz, "İslam’ı insanlara anlatma ve öğretme mücadelesinde sevgili Peygamberimiz, muhataplarına değer vermiş, onlara anlayabilecekleri şekilde tebliğde bulunmuş, tebliğ ettiklerini ilk önce kendisi yaşamıştır. Onun içindir ki her sözü, insanlara tesir etmiştir. Şefkati ve merhametiyle, nezaketi ve mütebessim çehresiyle, tatlı dili ve teşvik edici üslûbuyla gönüllere dokunmuştur. ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın; sevdirin, nefret ettirmeyin.’ buyurmuş ve bunu bir hayat düsturu haline getirmiştir. Hz. Peygamberin (sas) örnek hayatı ve insanlığa kurtuluş yolunu gösteren rahmet yüklü evrensel mesajları da bu ilahi tecellinin bir sonucudur. O'nun insanlığı zulmetten nura ulaştırmayı hedefleyen nübüvveti, gerek toplumsal gerekse bireysel olarak karanlıklardan aydınlığa kavuşmanın yolunu açmıştır. O'nun örnek ahlakı, çağları aşan mesajları, kendisine tabi olanları her daim izzet ve selamete kavuşturmuştur. O, hakka, adalete, iyiliğe ve merhamete dayalı mücadelesiyle büyük bir medeniyet inşa etmiştir." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan