"Birinci Nesil Büyüklerimize Şükran" başlığı altında gençler tarafından düzenlenen etkinlikte, 60 yıl önce Almanya'ya işçi göçüyle gelen ilk nesil büyükler ziyaret edilerek, günün anısına özel olarak hazırlanan şükran plaketi ve hediyeler takdim edildi.

Köln bölgesindeki cami derneklerinde temsili bir etkinlik düzenlediklerini belirten DİTİB Köln Bölge Gençlik Birliği Başkanı Hüseyin Akar, "Etkinliğimizde sadece 60 büyüğümüzü değil bütün büyüklerimizin ellerini öpüp dualarını almak isterdik. Ancak pandemi sürecinde bu mümkün olmadığından temsili bir iyilik ve ihsan sadedinde büyüklerimiz kabul etsinler. 60 büyüğümüzün ziyaretini kendi evlerine ziyaret etmiş gibi kabul etsinler." ifadelerini kullandı.

İş gücü anlaşmasının 60. yıl kutlamaları çerçevesinde ilk nesil büyükleri evlerinde ziyaret ettiklerini belirten Akar, her bir büyüğü ziyaret ederken duygulu anlar yaşandığını kaydetti.

Akar, "Güzel ülkemizden Almanya'ya ilk nesil olarak gelen, hem ülkemizin kalkınmasında hem de Almanya'nın bugünkü gelişmişlik düzeyine ulaşmasında üstün gayret göstererek, her iki ülkenin tarihine isimlerini altın harflarle yazdıran büyüklerimize göçün 60. yılı anısına ve şükranlarımızı sunmak adına bir etkinlik düzenledik. Gençlik Birliği üyeleri tarafından büyüklerimizi evlerinde ziyaret ederek ellerini öptük, hal ve hatırlarını sorduk. Büyüklerimiz ziyaretten mutlu oldular, mumnuniyetlerini ifade ettiler. Bir nebze olsun anılar canlandı. Bizler de yaptığımız etkinlikten mutlu olduk." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan