BVT Dortmund Belediye Meclis Üyesi ve DİTİB NRW Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Emre Güleç konu ile ilgili açıklama yaptı.

Güleç, "Dr. Safiye Ali iki dünya savaşının tam ortasında çok zor şartlarda büyük bir mücadele vermiş. Bu mücadelesi onun ölümünden yıllar sonra Almanya’ya gelen Türklere ve burada doğan gençlerimize örnek olmuştur. Dr. Safiye Ali artık hem Türklerin ve göçmenlerin hem de Almanların Dortmund’da saygı duyduğu ortak bir değerdir." dedi.

Dr. Safiye Ali’ye vefa

Vefa duygusu olarak Dr. Safiye Ali’nin isminin bir caddeye verileceğini ifade eden Güleç, "Geçtiğimiz aylarda Dortmund Nordstadt Belediyesi aldığı bir kararla Hafen’in önemli caddelerinden bir tanesinin ismini Dr. Safiye Ali olarak değiştirdi. 16 Ağustos’da Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Dortmund Şehir Direktörü Jörg Stüdemann ve Nordstadt Belediye Başkanı Hanna Rosenbaum’un iştirakleriyle caddenin resmi açılış töreni gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

Dr. Safiye Ali "Tıp Ödülü" ile yaşatılacak

Dortmund’da yaşayan Türk toplumu olarak onun aziz hatırasına sahip çıkılacağını belirten Güleç, “Artık Türkiye’nin ilk kadın doktorunun hakettiği şekilde mezarı yapılacak. Geçtiğimiz aylarda Dortmund Büyük Şehir Belediye Meclisi tarafından 'Dr. Safiye Ali Tıp Ödülü' verilmesi kararlaştırılmıştı. Adı bu tıp ödülüyle layık olduğu gibi yaşatılacak. Dr. Safiye Ali Tıp Ödülü ilk olarak 2024 yılında sahibini bulacak." diye konuştu.

Editör: Avrupa Haber Merkezi