Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Siirt’te yapımı tamamlanan Şeyh Faraç Camii’nin resmi açılış törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törende yaptığı konuşmada, "Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a inananlar, ahirete inananlar, namazı kılanlar, zekatı verenler ve Allah’tan başkasından korkmayanlar imar ederler” ayet-i kerimesine atıfta bulunarak, “Bu caminin yapılmasına vesile olan başta hayır sahibi olmak üzere katkıda bulunan herkesin özellikleri burada anlatılıyor. Peygamber Efendimiz de (sas); ‘Kim bir mescit inşa ederse Allah-u Teala onun benzeri bir makamı cennette ona nasip eder’ buyuruyor. Bu müjdelere nail olmayı Rabbim hepimize nasip eylesin inşallah." dedi.

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda "Rabbim bu camimizi cemaatinden, gençlerden, çocuklardan ve kadınlardan mahrum bırakmasın." diye niyazda bulundu.

Konuşmalardan sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu ve protokol üyeleriyle kurdela keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan