Diyanet Haber Özel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın "Gençlik Projesi" meyvelerini vermeye başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlere yönelik hazırlanan çalışmaları koordinasyon ve eşgüdüm içerisinde planlamak, yürütmek, takip etmek ve sonuçlandırmak üzere il ve ilçe müftülüklerine bağlı gençlik koordinatörlükleri oluşturuldu.

- Bin 927 Gençlik Koordinatörü görev aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il, 922 ilçede erkek ve kadın görevlilerden olmak üzere toplam bin 927 "Gençlik Koordinatörü" görevlendirildi.

162 il, bin 765 ilçe gençlik koordinatörü olmak üzere bin 24 erkek, 903 kadın görevli, 81 il ve 922 ilçede gençlere ulaşmak için çalıştı.

- 3 milyon 781 bin 399 gence ulaşıldı

Gençlik koordinatörleri, Başkanlıkça belirlenen programlar çerçevesinde 2021 yılında 105 bin 653 faaliyet gerçekleştirdi

Söz konusu çalışmalar kapsamında 3 milyon 781 bin 399 gence ulaşıldı.

- Koordinatörlere 'Hizmet İçi Eğitim Semineri'

Diyanet İşleri Başkanlığı; gençlerle iletişimi güçlendirmek ve koordinasyonu sağlamak amacıyla ilçe müftüleri, şube müdürleri, il ve ilçe gençlik koordinatörleri, gençlik koordinatör yardımcılarından oluşan 17 farklı grubu birer günlük "Hizmet İçi Eğitim Semineri"ne aldı.

Toplamda 4 bin 93 personelin katılımıyla gerçekleştirilen seminerlerde Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik çalışmaları ele alındı, hedefler, alanda karşılaşılan problemler ve çözüm yolları istişare edildi.

- 876 merkezde gençlik çalışmaları

Diyanet, gençlik çalışmalarının programlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla il ve ilçelerde "Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri" açtı.

Bu kapsamda 2021 yılı itibarıyla 326 "Diyanet Gençlik Merkezi", 531 "Diyanet Okuma Salonu, 19 "Genç Ofis" olmak üzere toplam 876 merkezde gençliğe yönelik çalışmalar yaptı.

Söz konusu çalışmalarda manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörleri görev aldı.

- Gençlere yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı içinde 619 Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Öğrenci Yurdu, 21 Türkiye Diyanet Vakfı (TDV" Öğrenci Yurdu, 158 Diyanet Gençlik Merkezi ve 92 GSB Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 890 noktada gençlere manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti verdi.

- Başkan Erbaş'ın "Gençlik" projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi unvanlarında çalışan her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşması amacıyla bir proje başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, zaman zaman gençleri telefonla arayarak projenin takibini sağladı.

Tüm bu çalışma ve gayretler neticesinde 2021 yılı içerisinde 89 bin 404 Diyanet personeli aracılığıyla toplamda 1 milyon 949 bin 132 genç ile iletişim kuruldu.

Editör: Mehmet Çalışkan