Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir dizi program için geldiği Batman dönüşünde Diyarbakır'a uğrayarak "Diyarbakır Anneleri"yle bir araya geldi.

Başkan Erbaş burada bir açıklama yaptı...

Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etti. Ali Erbaş "İnşallah Diyarbakır annelerimiz evlatlarına kavuşur. Bu acının dinmesi için herkes elinden geleni yapmalı." dedi.

Başkan Erbaş Şunları söyledi:

1400 yıldır ezanın dinmediği topraklarda yaşıyoruz, Ezan-ı Muhammedi'nin dinmediği topraklardır bu topraklar. 639 yılı Hz. Ömer döneminden beri bu topraklarda ezan okunuyor ve kıyamete kadar da öyle olacaktır. Bizim medeniyetimizin özü bu şekilde kardeşliğe dayanıyor, birliğe dayanıyor, beraberliğe dayanıyor. Bunu hiç bir terör örgütü bozamayacaktır, hiç bir güç bozamayacaktır. Biz millet olarak beraber oldukça inşaallah bunu başaracağız. Ve en kısa zamanda başarmayı Cenab-ı Hak nasip eylesin.  

Gazetecilerin "Neler hissetiniz?" şeklindeki sorularını da yanıtlayan Erbaş şöyle konuştu:

Yani evlat hasretini hissettim, biz evlatlarımızı görmediğimiz zaman çok üzülüyoruz. İnşallah Diyarbakır annelerimiz, en kısa zamanda evlatlarına kavuşurlar. Bunun için herkese çağrıda bulunuyorum, sadece annelerimizin değil bu hepimizin görevi, millet olarak hepimizin görevi. Bu acının dinmesi için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi lazım.

 Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyoruz ki; medeniyetimiz kardeşlik, birlik, beraberlik medeniyeti. Asırlar boyunca bu topraklarda, İslam topraklarında, Peygamber Efendimizin vefatından 7 sene sonra İslam ile şereflenen bu topraklarda kıyamete kadar ezanlar dinmeyecek. Hiçbir terör örgütü bizi bu birlikten, beraberlikten mahrum bırakamayacak. Hiçbir dünya gücü, kendilerini büyük zanneden hiçbir güç bizi bu birlikten, beraberlikten mahrum edemeyecek. Gençlerimize tavsiyem medeniyetimizin evlatları olarak bu iftihar tablosunu, bu gururu ilelebet yaşamaları."

Erbaş, "Gençlere, kendilerini kandırmaya çalışan kim olursa olsun, hangi hain grup, yapı, terör örgütü olursa olsun onlara karşı mutlaka annelerini, babalarını dinlemeleri, Kur'an-ı Kerime  sarılmaları, Peygamber Efendimizin kardeşlik, birlik ve beraberlikle ilgili sünnetine sarılmaları en büyük tavsiyemdir." ifadelerini kullandı.

Anneleri tebrik eden Erbaş, cesaret gösterdikleri için de onlara teşekkür etti.

Erbaş, "İnşallah devletimizin bu mücadelesi, güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin gayreti, canlarını ortaya koyarak, şehit olmayı göze alarak yapmış oldukları bu mücadele ile en kısa zamanda başarıya ulaşacağız." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan