2024 yılı zekat ve iyilik buluşmaları kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Zekat Müdürü Salman Aktaş, Hakkari'de din görevlileri ve vatandaşlarla buluştu.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki programda din görevlilerine hitap eden Aktaş, "İyiliği emredip, kötülükten sakındırmayı misyon edinen bir kurumun mensubu olduğum için Rabbime şükrediyorum. Dini ve hayri hizmetlerde halkımızı aydınlatma, gelen yardım ve bağışları hak sahiplerine ulaştırma gibi büyük bir mesuliyeti yüklenmiş bulunmaktayız. ‘Her iyilik sadakadır’ hadis-i şerifinden hareketle, din görevlileri olarak iyilikte öncü olmalıyız. Yardıma muhtaç olan herkese ulaşmalıyız. Yardım ve zekat gibi mali ibadetleri suistimal eden kişi ve oluşumlara karşı uyanık davranmalı, vatandaşlarımızı onlara karşı uyarmalıyız." ifadelerinde bulundu.

Hakkaari Zekat Buluşması 44

TDV tarafından yapılan hayri hizmetler, eğitim yardımları ve projeler hakkında bilgi veren Zekat Müdürü Aktaş, 2024 yılında merkez ve taşra teşkilatına gelen zekatların gıda yardım kolisi, öğrenci bursu, deprem bölgesi ile yurt içi ve yurt dışında yardıma muhtaç kişilere nasıl ulaştırıldığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmasının sonunda din görevlilerinden, zekat meblağlarının artırılması için vaaz ve hutbeler ile sosyal medyada konuyu sürekli güncel tutmalarını istedi.

Hakkaari Zekat Buluşması 22

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Fakirullahoğlu, "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı yurt içi ve yurt dışında dini ve hayri hizmetlerde bulunan güzide kurumlarımızdır." dedi.

İyiliklerin merkez taşra işbirliği ile yapıldığını belirten Müftü Fakirullahoğlu, "İyilikle anılmak, iyi işlerin içinde olmak güzeldir. Din görevlileri olarak yapılan iyiliklere verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Hakkaari Zekat Buluşması 11

Hakkari Evi’deki yemekli buluşmada şehrin kanaat önderleri ile hayırsever vatandaşlarla bir araya gelen Zekat Müdürü Aktaş, yurt içi ve yurt dışı yardım kampanyaları, deprem mağdurları, camiler, Kur’an kursları, vekaletle kurban faaliyetleri, Ramazan ayı yardımları, gıda kolisi dağıtımları ve diğer hayri hizmetlere olan katkıları ile bu güne kadar Diyanet Vakfı’na gösterdikleri teveccühten dolayı kendilerine teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan