Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Geylani Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 22 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Aksaray Karamanoğlu Ulu Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Aksaray’da-22-hafız-icazet-aldı1

Programda konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, "Aksaray'ın bugünden itibaren 22 hafızı daha var. Bunu Aksaraylılar için söylüyorum gurur ve sevinç duyun. Çünkü Aksaray'ın 22 hafızı değil 22 tane muhafızı var. Bu çocukların her birisi Cenabıhak'ın koruması altındadır. Ben Cenabıhak'ın kelamını ezberleyeceğim ve hafız olacağım diyerek yola çıkan ve bu uğurda gece gündüz demeden çalışan, bu öğrencilerimizin her birinin alınlarından öpüyorum. Çocuklarımızın her birisinin anne ve babasını tebrik ediyorum." dedi.

Aksaray’da-22-hafız-icazet-aldı02

Ardından konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, "Bugün çok sevinçliyiz, gururluyuz. Ama bir taraftan kalbimizin bir tarafı buruk. Çünkü Filistin'deki Müslüman kardeşlerimiz bombalara maruz kalıyor. Cenabıhak zalimi, zalimle vursun. Kafiri kafire musallat etsin. Hainleri ve zalimleri Allah yerle yeksan etsin.” diye konuştu.

Müftü Işıldar, “Allah, milletimize, devletimize, birlik dirlik içinde milli ve manevi dayanışmamızla bu milleti kıyamete kadar payidar eylesin. 22 hafızımızı tebrik ediyorum ailelerine öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından icazet almaya hak kazanan 22 hafıza icazet belgeleri ile çeşitli hediyeler verilerek program sona erdi.

İcazet törenine Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, Aksaray Belediyesi Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal