Pendik İlçe Müftülüğüne bağlı Kaynarca Mehmet Bayram Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 63 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

04-3

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimin açışında konuşan Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, "Hafızlığını tamamlayarak geleceğin Hz. Aişeleri olma yolunda gayret eden öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Hafızlık hizmetlerinde emeği geçen hayırseverlerimize, Kur’an kursu hocalarımıza ve hafızların ailelerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

02-6

Hafızların sevincine ortak olan Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ise "İnanıyorum ki, Kur’an-ı Kerim’i hıfzeden yavrularımız, Kur’an’ın göstereceği istikamette yürüyecekler.  Bu yolda kendilerine kolaylıklar diliyorum." diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Gazze’deki zulmü hatırlatarak, "Yaşadığımız ve halen yaşanmakta olan acıları ve zulmü neden konuşmuyoruz? Çünkü konformizm, bizi birbirimizden koparttı, hassasiyetlerimizden uzaklaştırdı ve hayatımızın bütün meşgalesini dünyevileşmeye yöneltti." şeklinde konuştu.

01-4

Ayetlerin anlam dünyasına insanlığın çok ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbulut, "Kur’an-ı Kerim’i okumak denilince üç kavramdan söz ediliyor; kıraat, tilavet ve tertil. Kıraat, aklın okumasıdır. Tilavet, dilin okumasıdır. Tertil ise ruhun okumasıdır. Kur’an-ı tertil üzere ruhumuzla okuduğumuzda amele yansır." dedi.

Müslümanın en önemli vasfının kendisine gelen vahyi, icabetiyle, ibadetiyle ve istikametiyle yaşaması olduğunun altını çizen Akbulut, "Kıraat, aklın okumasıdır, icabet gerektirir. Tilavet, dilin okumasıdır, ibadet gerektirir. Tertil ise ruhun okumasıdır ve istikamet gerektirir. Bunu yaşamak için de Kur’an-ı Kerim’in anlam dünyasına vakıf olmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Akbulut, "63 hafızımızı, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum. Hafızlarımızın Kur’an-ı sadece zihinlerinde korumakla kalmayıp aynı zamanda yaşamlarında da koruyarak ve hayata örnek olarak birer hafız olmalarını arzu ediyoruz." dedi.

02-6

Programın ardından Müftü Bilgiç, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’a hediye takdim etti.

Merasime Kartal İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Şube Müdürü Hüseyin Ünal, kurum amirleri, hafızlık öğrencileri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ammar Esenkal