Samsun İl Müftülüğü ile TDV Samsun Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Akbulut-Bizler,-yeryüzünü-imar-etmekle-sorumluyuz01

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salon’da Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açışında konuşan,  İl Müftüsü Seyfullah Çakır, “Kurban, özü itibariyle bireysel bir eylem olmakla birlikte sonuçları bakımından toplumsal boyuta sahiptir. Müminler arasında kardeşlik şuurunun pekişmesine, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin gelişmesine önemli katkılar sağlar. Bizler de bu sebeple ilimizde elimizden gelen tüm gayreti sarf ederek kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma noktasında elimizden gelen katkıyı sunacağız." dedi.

Akbulut-Bizler,-yeryüzünü-imar-etmekle-sorumluyuz03

Toplantıda katılımcılara hitap eden Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Bizler, İslam’a hizmet etmek ve yeryüzünü imar etmekle sorumluyuz. Görevimizi yerine getirirken sorumluluğumuz iki katına çıkıyor. Vekaletle kurban organizasyonunda da hizmet ederken bu bilinçle hareket etmeliyiz. Öncelikle kendimiz doğru adımlar atarak vatandaşımızın güvenini kazanmak noktasında sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz." dedi.

Genel Müdür Akbulut, "Vatandaşımız kurban konusunda bizlere güveniyor. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep eden vatandaşlarımızın emanetlerini profesyonel bir şekilde emanet bilinciyle sahiplerine ulaştırmak için elinden tüm imkanlarını vatandaşımızın hizmetine sunuyor. Böylelikle yurt içinde ve dışında sosyal adalet, kardeşlik ve ihtiyaca cevap vermek noktasında çok güzel hayır kapıları açılıyor. Bu hepimiz için iftihar vesilesidir. Bu bakımdan yapmış olduğunuz bu hayır çalışmalarından dolayı hepinizi tebrik ediyor ve sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Ammar Esenkal