Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, "Ramazan Buluşmaları" kapsamında merkez ve ilçelerindeki esnaf, vatandaş ve din görevlileriyle bir araya geliyor.

Bu kapsamda Taşlıçay’da bir dizi etkinlikte bulunan İl Müftüsü Büyük, esnaf ve vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerlerini tebrik ederek kitap seti hediye etti.

ağrı-ramazan-buluşmaları-33

Son olarak teravih öncesi Merkez Camii’nde "Tövbe ve İstiğfar" konulu vaaz veren Müftü Büyük, "İnsan günah işleyen bir varlıktır. Ancak Peygamberimiz, günah işleyenlerin en hayırlısı tövbe edenlerinizdir buyuruyor. Bu sebeple Allah'ın rahmetinden ve merhametinden ümidimizi kesmeden çokça tövbe etmemiz lazım. Özellikle içinde bulunduğumuz ramazan ayını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ramazan bizleri manevi kirlerimizden temizlemek ve yeniden Allah'a yöneltmek için geldi. Bir daha Ramazan ayına kavuşamayacakmış bilinciyle bu günlerimizi ibadetle, sadakayla ve tövbeyle geçirmeye gayret edelim. Rabbim bizleri günahlarını bağışladığı kullarından eylesin." diye konuştu.

ağrı-ramazan-buluşmaları-22

Ziyaretlerde İl Müftü yardımcıları Kemal Arpacı ve Mustafa Solhan ile Taşlıçay İlçe Müftü Vekili Sinan Sarı hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan