Afyonkarahisar’da hafızlığını tamamlayan kız öğrenciler için hafızlık icazet programı gerçekleştirildi.

İl Müftülüğüne bağlı Altınoluk Metin Yurter, Sabire Şehitoğlu ve Sarıkız Kız Kur'an Kurslarından mezun olan 47 kız öğrencinin hafızlık icazet programı; DİB Yurt Dışı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Fatma Feyza Güner, İl Müftüsü Sinan Kazancı, protokol üyeleri, STK temsilcileri, hayırseverler, öğrenci velileri ve vatandaşların katılımıyla AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın açış konuşmasıyla devam etti.

Hafızlık eğitimi sürecinde emeği geçen kurs hocaları ve öğrenci ailelerini ile hafızlıklarını başarıyla tamamlayan gençleri tebrik eden Müftü Kazancı, Kur’an kurslarına maddi-manevi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Hafızlara takılan taçlardan sonra diploma ve hediye takdimi ile devam eden programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Fatma Feyza Güner günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Güner, "Hafızları, onlara emek veren hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve şiirlerle devam eden merasim, hafız bir öğrenci tarafından yapılan dua ile  sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan