Afyonkarahisar Müftülüğü, Müftülük Facebook sayfası üzerinden yayınlanmak üzere "Müftülük Saati" isimli bir program hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında cemaatle namaza ara verilmesinin ardından, Afyonkarahisar Müftülüğü, bu süreçte vatandaşların dini konularda bilgilendirilmesi amacıyla sosyal medya üzerinden yayın yapan "Müftülük Saati" isimli programda din hizmeti sunmaya başladı.

Programın ilk konuğu İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şunları kaydetti:

"Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de virüs sebebiyle meydana gelen salgın hastalığa karşı çok ciddi çalışmalar ve tedbirler var. Bu tedbirlerin bir parçası olarak Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunun almış olduğu karar gereği camilerimizde cemaatle namaza ara verildi. Cuma namazlarına da bir süre ara vermek zorunda kaldık. Başkanlığımızın almış olduğu bu kararların ne kadar da hayati ve yerinde olduğunu yaşadığımız her gün daha iyi anlıyor ve görüyoruz. Biz müftülük olarak şu an camilerde ya da toplu alanlarda gerçekleştiremediğimiz din hizmetimizi, bir nebze olsun telafi etmek için bu hizmetleri yürüten değerli mesai arkadaşlarımla birlikte teknolojiden de istifade ederek sizlere ulaşmayı düşündük. Allah izin verirse hafta içi her gün Müftülüğümüz Facebook sayfasından yayımlanacak kısa programlarla vatandaşlarımızla buluşmaya çalışacağız."

Müftü Kabukçu, "İnsanoğlu tarihin değişik dönemlerinde deprem, sel gibi afetler ya da salgın hastalıklarla karşılaşmış ve bundan sonra da karşılaşabilecektir. Gerçek şu ki dünyada ve ülkede ciddiye alınması gereken bir problemle karşı karşıyayız." dedi.

Afetler karşısında Müslümanın tavrının nasıl olması gerektiğine de değinen Müftü Kabukçu, konuşmasını koronavirüsü salgınının sona ermesi ve hastaların şifaya kavuşması amacıyla yaptığı dua ile tamamladı.

Öte yandan Afyonkarahisar İl Müftülüğünce yerel kanallara yönelik programlar hazırlandığı da belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan