Giresun İl Müftülüğünce, 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan ve başta Dereli olmak üzere birçok ilçede etkili olan sağanağın neden olduğu sel felaketinde vefat eden askerler ve vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

20230822ANMA02

Hacı Miktat Camii’nde düzenlenen program din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tesbihat, ilahi ve kasidelerin okunduğu programda İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, afetlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar için dua etti.

20230822ANMA03

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Giresun halkına başsağlığı dileyen Kırbıyık, "Ya Rabbi okumuş olduğumuz Kur’an-ı Kerim’den ve tesbihattan hasıl olan sevabı millet olarak yaşamış olduğumuz afetlerde rahmeti Rahmana kavuşan kardeşlerimizin ruhlarına hediye eyledik sen kabul eyle. Ya İlahi, ruhlarını mele-i alada ferahnak eyle. Ya Rabbi, kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle. Ya İlahel alemin onları cennetinde cemalinle şerefyab eyle. Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sas) komşu eyle ya Rabbi. Ya Rabbel alemin afet mağduru kardeşlerimize de yardım eyle. Hayırlı ömürler nasip eyle ya Rabbi. Hasta ve yaralı olanlara acil şifalar eyle ya Rabbi. Şafi isminin tecellisiyle kendilerine şifalar nasip eyle ya Rabbi.

Ya Rabbel alemin millet olarak, insanlık olarak bir daha böyle afetler bizlere gösterme. Bizleri her türlü afetlerden, felaketlerden, kazalardan, belalardan, salgın hastalıklardan muhafaza eyle Ya Rabbi. Sana sığınıyoruz ya Rabbi. Nesillerimizi muhafaza eyle ya Rabbi." niyazında bulundu.

20230822ANMA04

Programa Vali Vekili Nurullah Cemil Erciyas, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, askeri ve mülki erkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

20230822ANMA05

Programın sonunda vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Editör: Giresun Müftülüğü