İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Bolu İl Müdürlüğü tarafından verilen Destek AFAD gönüllüsü eğitimlerinde Türkiye’de ilk din görevlisi ekibi oluşturularak eğitimlerini tamamlayan Mudurnu İlçe Müftülüğü din görevlileri düzenlenen programla sertifikalarını aldı.

Programda Konuşan AFAD Bolu İl Müdürü Cengiz Çavuş, "Türkiye ve Bolu afet bölgesi. Afetlerin deprem, sel baskınları, çığ gibi çok farklı türleri var. Afetlere hazırlıklı olmamız anlamında gönüllülerin katılımı son derece önemli. AFAD Gönüllüleri bu eğitimler ile; afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama kurtarma vb. yetiştirilerek, afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanacak ve böylece toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir." dedi.

Çavuş, "AFAD gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir." diye konuştu.

Mudurnu İlçe Müftüsü Mustafa Yeşilorman ise "Bizler din görevlileri olarak vatandaşımızın her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Onların mutlu gününde, hüzünlü gününde ve afet zamanlarında vatandaşımıza hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Afad Gönüllülük Eğitimi alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Güzel bir iş başardılar." ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan din görevlileri de "Bu eğitimi almak bizim öz güvenimizi arttırdı. Afet zamanlarında vatandaşlarımıza daha bilinçli olarak yardımcı olacağımız için mutluyuz." dediler.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan din görevlileri sertifikalarını Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik'in elinden aldı.

Editör: Ömer Ceylan