Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına müftülüklerin desteği sürüyor.

Bu kapsamda Kahta İlçe Müftülüğü ile TDV Kahta Şubesi organizesinde "Hayır Çarşısı" kuruldu.

kahta-kermes-33

Hayır Çarşısı ile ilgili İlçe Müftüsü Rıfat Çevik yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde olduğu gibi, Kahta olarak bizler de Filistinli kardeşlerimizin yararına (hayır çarşısı) düzenledik. Buradan elde edilecek gelirler mağdur, mazlum Filistin halkına gönderilecektir. Nerede bir yetim, mazlum ve mağdur varsa onlara destek olunması gerekiyor." dedi.

kahta-kermes-11

Kahta İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri ve gönüllüleri tarafından tertip edilen çarşıda yiyecek, içecek, kıyafet ve çeşitli ürünler satışa sunuldu.

100. Yıl Parkında düzenlenen ve 8 gün sürecek olan hayır çarşısından elde edilecek gelir, mazlum Filistin halkına bağışlanacak.

Besni

Öte yandan Besni İlçe Müftülüğüne bağlı Hüseyin Yasav 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarıyla "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyasına destek oldu.

besni-11

Kursta minikleri ziyaret eden İlçe Müftüsü Mehmet Ünsal, ziyaret sırasında minik yüreklerin sınıflarında topladıkları paraları kumbaralara koyduklarını ve Filistinli kardeşlerine bağışlamak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin bu düşünceleri farkındalık oluşturmak adına çok güzel ve örnek bir davranış olarak kendilerini duygulandırdığını ve çok mutlu olduğunu dile getiren Müftü Ünsal, Şube Müdürü Rufat İliter ve öğrenciler kumbaraları açarak TDV'ye teslim işlemini gerçekleştirdi.

Editör: Ömer Ceylan