Sakarya İl Müftülüğü  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu organizasyonunda Adapazarı Şeyh Edebali Camii'nde gerçelşetirilen programda çocuklara yönelik içerikler geliştiren ve "Sertaç Abi" ismiyle bilinen youtuber Sertaç Güngör çocuklarla buluştu.

Adapazarı Cami Çocuk Buluşması 22

Programın açılışında konuşan Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir, "Sakarya Müftümüz Mehmet Aşık Hocamızın sizlere selamını iletiyorum. Sakarya Müftülüğü olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortaklaşa programlar gerçekleştirmekteyiz. Her ay kültürel etkinlikler kapsamında en az iki programı vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştiriyoruz. Gençler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere aileye yönelik irşat faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bugün bu güzel camimizde bulunan binlerce çocuğumuza da zamanımızın problemlerinden birisi olan teknoloji bağımlılığı konusunda doğru bilinç oluşturulması amacıyla bu programı icra ediyoruz. Mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizin içerisinde bulundukları zulümden biran evvel kurtulmalarını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Çocuklarını buraya getiren ailelerimize, öğretmenlerimize programın gerçekleştirilmesini sağlayan tüm görevlilerimize teşekkür ederim." dedi.

Adapazarı Cami Çocuk Buluşması 11

Sonrasında çocuklarla milli ve manevi değerlerin önemi ile sosyal medyanın ve dijital içeriklerle bilgisayar oyunlarının gerçek yüzünden bahseden Sertaç Abi, çocuklara sorular sorup onlardan gelen soruları cevapladı. Çocukların dijital içerikler konusunda doğru bildikleri yanlışları anlatan Sertaç Abi bu konuda bilinmeyenleri dile getirdi.

Çocukların büyük ilgiyle takip ettikleri program çocuklara hediye dağıtımı ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan