Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Adana’dan Özel Adana 2 ve  Yarıyıl Tatili Umre Turu ile kutsal topraklara gidecek olan 705 kişilik umre kafilesi için Şakirpaşa Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer, din görevlileri, umreciler ve aileleri katıldı.

Adana Dua Uğurlama 22

Kur'an'ı Kerim tilâveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Allah'a ve Resulüne aşkından dolayı bu yollara revan olan; Cenab-ı Allah’ın sevdiği, sevdiği için seçtiği, seçtiği için de yeryüzünün en kıymetli beldelerine varmayı nasip ettiği bahtiyar kulları! Sizler bizimle Rabbimiz arasında elçilersiniz. Allah yapacağınız ibadetlerinizi şimdiden kabul eylesin. Kutsal topraklarda yapacak olduğunuz dualarda vatanımızı, milletimizi, İslam âlemi ve özellikle Filistinli kardeşlerimizi duâlarınızda eksik etmeyin. Rabbimiz yapacağınız tüm dualarınızı dergah-ı izzetinde kabul eylesin." dedi.

Din görevlilerinin ilahi dinletileriyle vatandaşların duygusal anları yaşadığı program, Müftü Taşcı'nın yapmış olduğu duanın ardından umreciler tekbirler ve gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Ömer Ceylan