Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Adana’dan servisli "Özel Adana-2 Umre" turuyla umreye gidecek olan vatandaşlara yönelik Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda 9. Umre Hazırlık Kursu düzenlendi.

Adana Umre Hazırlık 33

Seminerde Rahman'ın misafirlerine hitap eden İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Rabbim çıkmış olduğunuz bu yolu hayırlı, uğurlu, mübarek ve müteyemmen eylesin. Rabbim salimen gidip ganimen dönmeyi sizlere nasip eylesin. Rabbim her birinize Hz. Ebu Bekir'in sadâkatiyle, Hz. Ömer'in adaletiyle, Hz. Osman’ın ahlakıyla, Hz. Ali’nin ilmiyle ve yiğitliğiyle dönmeyi nasip eylesin. Rabbim birer İbrahim olarak, birer İsmail olarak, Hacer annemiz gibi olarak, tekrar bu topraklara dönmeyi ve bu millete birer numûne-i imtisal olmayı sizlere de bizlere de nasip eylesin. Rabbim umduklarınıza nail olmuş, korktuklarınızdan emin olmuş bir şekilde bu topraklara dönmeyi nasip eylesin." dedi.

Umre hazırlık kursunda İl Müftü Yardımcıları Hacı Ahmet Başaran ile Durdane Coşkun, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer ve Dr. Süleyman Yıldırım tarafından umreci vatandaşlarımıza yönelik seminer verildi.

Adana Umre Hazırlık 11

Seminerde umreci adaylarına uygulamalı olarak Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından ihrama giriş, tavafın yapılışı ve sefa-merve arasındaki yürüme şekli gösterildi.

Editör: Ömer Ceylan