Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla başlatılan "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" Adana'da devam ediyor.

Adana İl Müftülüğü koordinesinde cami ve Kur'an kurslarında yapılan eğitim kampına her gün farklı konularla farklı konuklar misafir ediliyor.

Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen kampları ziyaret eden İl Müftüsü Müftü Taşcı, öğrenciler için ara tatilde yapılan bu kampın unutulmaz bir anı olacağını belirtti.

adana-kamp-33

Müftü Taşcı, İl Müftülüğü olarak gerçekleştirilen kampta sportif faaliyetler yapıldığını, milli ve manevi değerler eğitimi verildiğini, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme becerisi kazandırıldığını sosyal etkinlikler, kitap okuma, seminerler, şiir ve musiki faaliyetleri gerçekleştirildiğini söyledi.

Müftü Taşcı, "Diyanet İşleri Başkanlığımız nezdinde Adana İl Müftülüğü olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlerin ahlaklı, erdemli bireyler olarak yetişmeniz için İl Müftülüğü olarak her türlü desteği vereceğimizi ve her zaman yanınızda olacağımızı söylemek isterim. Kamp süresince geçirdiğiniz bu üç günü dolu dolu yaşayarak buradan güzel şeyler öğrenerek ayrılacağınızı umut ediyorum." diye konuştu.

adana-kamp-22

Kampa katılan öğrencileri ve kampa katkı sunan din görevlilerine teşekkür eden Müftü Taşcı, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Sarıçam Müftülüğü Gençlik Merkezi, Yüreğir İlçe Müftülüğüne bağlı Harran Gençlik Merkezi ve Anadolu Camii'ndeki kamp ziyaretlerinde, Adana İl Müftü Yardımcısı Yusuf Dikmen ve Yüreğir Müftüsü Dr. Süleyman Şahin de hazır bulundu.

31 Ocak 2023’ten sonra ise Seyhan, Çukurova ve diğer ilçelerde "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenleneceği bildirildi.

Editör: Ömer Ceylan