TDV Kadın KAGEM Adana Şubesi "Geleneksel İslam Sanatları Sergisi" programı, Ramazanoğlu Medresesi'nde yapıldı.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Sert,  Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, gönüllü ve görevli din görevlileri, kurs öğreticileri, kursiyerler ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

adana-sergi-açılış-44

Seyhan İlçe Müftülüğü İlim Mescidi İmam Hatibi Burak Gürçınar'ın okumuş olduğu Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Mehmet Taşcı gerçekleştirdi.

adana-sergi-açılış-22

Ramazanoğlu Medresesi'nin KAGEM'e ev sahipliği yaptığını anımsatan İl Müftüsü Taşcı, "Şehrimizin ilim, kültür ve sanat merkezi olmasını hedeflediğimiz KAGEM, yaptığı akademik ve sosyal çalışmaların yanında geleneksel sanatlara da sahip çıkıyor. Tezhip, hat, ebru, ney ve tasavvuf gibi bugün kaybolmaya yüz tutmuş bu sanatların devamı için haftanın belirli günlerinde faaliyetler düzenliyor. Adana İl Müftüsü olarak bugün burada sizlere ev sahipliği yapmaktan şeref duymaktayım. Bu hizmetlerde emeği geçen başta KAGEM Adana İl Sorumlusu Ezcan Tutuş'a, öğretici ve kursiyerlere teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah daha nice hizmetlerde bulunabilmeyi nasip etsin." dedi.

adana-sergi-açılış-11

Program, Müftü Taşcı ve protokolün kurdele kesimi, sergi  gezisi ve kursiyerlere belge takdîminin ardından son buldu.

adana-sergi-açılış-55

Program sonunda KAGEM Adana İl Sorumlusu Ezcan Tutuş, kendi el yazısıyla hazırlamış olduğu tabloyu İl Müftüsü Mehmet Taşcı'ya  hediye etti.

Editör: Ömer Ceylan