Yüreğir İlçe Müftülüğünce Hacı Menekşe Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik "Yeşil Cami- Sarmaşıklı Camii" olarak da bilinen Köprüköyü Camii'nde bir günlük moral ve motivasyon programı düzenledi.

Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde camiye gelen öğrenciler, caminin bahçesinde piknik yaparak çeşitli oyun, yarışma ve aktivitelere katıldı. Derslerini de ihmal etmeyen öğrenciler, doğayla bütünleşen cami atmosferinde gün boyunca vakit geçirdi.

adana-hafızlar-etkinliği-11

Programda hafızlık öğrencileriyle bir araya gelen Yüreğir Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, hafızlık eğitimi gören öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yüksek olması gerektiğini söyledi.

Müftü Şahin, "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan, Hacı Menekşe Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursumuzda eğitim gören öğrencilerimizin güzel bir gün geçirmeleri ve motivasyonlarını artırmak için düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında öğrencilerimizi buraya davet ettik. Davetimize icabet eden öğrencilerimiz, Yeşil Cami ve Sarmaşıklı Camii diye bilinen Köprüköy Camii’nin bahçesinde gönüllerince eğlendiler. Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olmak, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmak dünya nimetleri ile ölçülemeyecek derecede kadar büyük bir payedir. Hafızlar, Kur'an’ı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Hafızlık eğitimi alan öğrenciler zor ve meşakkatli bir eğitimden geçmektedir. Bu süreçte hocalarının olduğu kadar anne ve babalarının da sabır ve gayretleri takdire şayandır. Bu programa katılan velilerimize, ihtiyaç odaklı kurslarımıza devam eden kursiyerlerimize, yavrularımıza ve programı organize eden hocalarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

adana-hafızlar-etkinliği-22

Cami imam Hatibi Fahri Onur ise "Camimizin ismi 'Köprüköy' ancak buranın her tarafı sarmaşıklarla kaplı olduğu için 'Sarmaşıklı Cami veya Yeşil Cami' olarak biliniyor. Avrupa’dan ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinden buraya gelip fotoğraf çekenler oluyor. Buraya gelenler ayrıca camide namaz kılıyor. Çok güzel, huzurlu bir yer." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan