Acıpayam İlçe Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında konferans programı düzenlendi.

Konferansa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal konuşmacı olarak katıldı.

Acıpayam’da-Mevlid-i-Nebi-konferansı02

Talip Özkan Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış konuşmasında İlçe Müftüsü Hüseyin, “Bu yıl ki haftamızın teması 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' olarak belirlenmiştir. Bu vesileyle başta konferansını vermek için teşrif eden değerli hocamıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Acıpayam’da-Mevlid-i-Nebi-konferansı01

Ardından kürsüye gelen KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, “Peygamberimiz (sas)’in ‘Beni, Hud Suresi ihtiyarlattı’ demiştir. Rabbimiz Hud suresinde, ‘(Ey Habibim!) Emrolunduğun gibi istikamet üzere ol! Seninle beraber tevbe eden (mü’min)’ler de emrolundukları gibi istikamet üzere olsunlar! Ve sakın (bu hususta) aşırılığa kaçmayın!’ buyurmuştur.” diye konuştu.

Prof. Ünsal, “Peygamber Efendimizin hayatını, hayatımıza örnek alarak yaşadığımız toplumu daha da güzelleştirebiliriz.” dedi.

Konferansa Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şammas Altan, müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal