Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Hala Sultan Imam Hatip Ortaokulu02

Bu kapsamda Hala Sultan İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören Pendik İlçe Müftülüğüne bağlı Hala Sultan Kur’an Kursu’nda 6 ayda hafızlık eğitimini tamamlayan 3 öğrenci, ödüllendirildi.

Hafız öğrenciler için Hala Sultan İmam Hatip Ortaokulu’nda “Ödül Töreni” düzenlendi.

Hala Sultan Imam Hatip Ortaokulu05

Hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Kur’an-ı Kerim, hayat rehberimizdir. Sizler, Kur’an’ı 6 ay gibi kısa bir sürede ezberleyerek çok büyük bir iş başardınız.” dedi.

Hafız olmanın salih ve saliha evlat olmanın işaretlerinin birisi olduğunu altını çizen Müftü Bilgiç, “Hafıza, muhafız da denilir. Çünkü hafız, Allah’ın kitabını koruyor. Hafız, Allah’ın güvenine mazhar olmuş kişidir. Yani Cenabıhak, kelamını hafız kulunun kalbinde ve dilinde muhafaza ederek o kişiye verdiği kıymeti beyan ediyor.” diye konuştu.

Hala Sultan Imam Hatip Ortaokulu06

Kendisinin de 16 tane hafız yetiştirdiğini ifade eden Bilgiç, “Hafız olmak kadar hafız yetiştirmek de kolay iş değil. Bu kolay olmayan süreçte, hafızlarımızın ailelerine ve öğrencilerin gece gündüz demeyerek mesai mefhumu gözetmeksizin gayret eden bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hala Sultan Imam Hatip Ortaokulu03Programa, Okul Müdürü Serhat Seyyar, Kur’an Kursu Yönetici Tenzile Safran, hafızlık öğrencilerinin aileleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törenin ardından Müftü Bilgiç, öğrencilere ve hafızlık hocalarına çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Ammar Esenkal