Akhisar İlçe Müftülüğüne bağlı Hilaliye 4-6 Yaş Kur'an Kursu’nda "12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" program düzenlendi.

Geleceğin-mühendislerinden-farkındalık02

Program kapsamında geleceğin mühendisi minik öğrenciler, yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG, Güdümlü Füze Göktuğ, Amfibi Hücum Gemisi, Altay Tankı, Atak Helikopter, Bayraktar TB2 ve SİHA gibi geleceğin teknolojilerinin maketini yaptı.

Geleceğin-mühendislerinden-farkındalık05

Yerli malı kullanma farkındalığı oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten İlçe Müftü Vekili Kamil Ayvaz, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kursumuzda coşkuyla kutladık. Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Piri Reis, Uluğ Bey, İbn-i Sina ve daha nice Türk İslam bilginlerinin ışığında ‘Geleceğin Mühendisleri’ olan yavrularımıza yerli malının önemini anlattık. Kendi kültürümüzün değerleri, lezzetleri, oyunları ve en önemlisi yerli ve milli imkanlarla üretilen gurur kaynağı olan ürünlerimizi tanıttık." dedi.

Geleceğin-mühendislerinden-farkındalık01

Müftü Vekili Ayvaz, "Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ailelerimizin desteği ve yoğun katılımı ile çocuklarımıza bir kere daha hissettirdik. Bu güzel ve anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emek ortaya koyan Kur’an kursu öğreticilerimize, minik yavrularımıza ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Programın ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ammar Esenkal