Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Ashab-ı Suffa Kur'an Kursu'nda düzenlenen iftar programında Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri bir araya geldi.

İftar öncesi programın açılış konuşmasını yapan Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, "Hepiniz bu programa hoş geldiniz. Ramazan ayı paylaşma, birlik ve dirlik ayıdır. Ramazan ayı, muhabbet ayıdır. Şu güzel organizasyonu yaparak bizleri bir araya getiren Kur’an kursu yöneticimiz Şeyma Hanım ve ekibine teşekkür ediyorum. Buradaki nimetlerin ikram edilmesi hususunda emeği geçen Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bey’e ve ekibine de hassaten teşekkür ediyorum. Değişik noktalarda programları olmasına rağmen kendisine 4-6 yaş öğrencilerine yönelik iftar programı olduğunu söyleyince buraya gelen Kayseri İl Müftümüz Yusuf Akkuş hocamıza da teşekkür ediyorum." dedi.

kayseri-iftar-11-1

Minik öğrencilerle iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise "Şu anda burada meleklerin gıpta ettiği bir vakte şahitlik ediyoruz. Meleklerin insanlara gıpta ettiği anlardan bir tanesi de insanların iftar sofrasına oturarak orada ezanı bekliyor olmalarıdır. 'Ya Rabbi! Bunlar nasıl kullar ki şu anda önlerinde yiyecek-içecek olmasına rağmen ezan okunmadan önce oradan bir şeyler yemiyorlar' diyorlar melekler. Böyle bir ortamda olmaktan gerçekten çok mutluluk duyuyorum. Hakikaten yapılacak birçok iş olmasına rağmen cıvıl cıvıl yavrularımızın ve sizlerin yanında olmak bana büyük bir bahtiyarlık bahşetti. Netice itibarıyla Allah Teala oruç tutanlarla ilgili 'onlara vereceğim sevabı ben kimseye bildirmedim' buyuruyor. Allah hepinizden razı olsun. İftar programının hazırlanmasında emeği geçen herkese ve katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İftar programı minik öğrenciler tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan