Diyanet İşleri Başkanlığınca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulamaya koyulan ve kısa sürede ülke geneline yayılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları'nda 10. yıl coşkusu yaşanıyor.

Bu kapsamda il ve ilçe müftülükleri faaliyet gösteren 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları'nda "Yıl Sonu Etkinliği ve 10. Yıl Mezunlar Buluşması" düzenleniyor.

Düzce

Diyanet İşleri Başkanlığınca 10 yıl önce çocukların Allah'ı ve Hz. Peygamberi sevgi temelli tanımaları, İslami değerleri fark etmeleri ve Kur'an-ı Kerim-i kendi seviyelerine uygun sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi  ile öğrenebilmek için oluşturulan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları mezun ve aktif öğrencilerle yıl sonu etkinliğinde buluştu.

düzce-4-6--yaş-kapanış-33

Düzce İl Müftülüğü tarafından Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte mezun ve eğitime devam eden yaklaşık bin öğrenci bir araya geldi.
 
Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Osman Aydın, 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarının önemine değindi.

Ardından kürsüye gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir de küçük yaşta çocukların aldığı ahlak eğitiminin önemini vurguladı.

düzce-4-6--yaş-kapanış-22

Salon içi ve salon dışı olarak planlanan etkinliklerin salon içindeki kurs öğrencilerinin düzenlediği birbirinden güzel etkinlikler izleyicilerden büyük beğeni aldı.

düzce-4-6--yaş-kapanış-11

Salon dışında şenlik havasında gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi. Gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise madalya verildi.

Edirne

Edirne İl Müftülüğü tarafından tarihi II. Bayezid Camii Külliyesi'nde 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında halen eğitim gören ve mezun olmuş öğrenciler için 10. Yıl etkinlikleri kapsamında mezunlar buluşması gerçekleştirildi.

Programda 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri; Kur’an-ı Kerim, şiir, ilahi ve marşlar okuyarak, çeşitli oyun ve yarışmalarla eğlenceli bir gün geçirdi.

edirne-4-6-yaş-yıl-sonu-etkinlik-11

Törende çocukların sevincine ortak olan Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Ata yadigarı II.Bayezid Külliyesi'nin gölgesinde Kur'an-ı Kerim'i, dini ve milli değerleri, edebi ve birçok güzelliği öğrenen yavrularımızla bizi bir araya getiren Rabbimize hamd ediyorum. Bize bu güzel duyguları yaşatan, yavrularımıza hizmet etme bahtiyarlığını bahşeden devlet büyüklerimize, çocuklarını kurslarımıza gönderen siz kıymetli velilerimize, kıymetli öğreticilerimize ve bizi yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün burada aldığı eğitimlerinin bir kısmını sunacak yavrularımızı şimdiden tebrik ediyorum. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde yeni yeni yavrularımızı kurslarımıza sizlerin referans ve desteklerinizle bekliyoruz. Ne mutlu sizlere ve bizlere ki, Peygamber efendimizin (sas) 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenlerinizdir.' müjdesine nail olanlardanız." ifadelerini kullandı.

edirne-4-6-yaş-yıl-sonu-etkinlik-22

Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu da "Bugün böyle güzel bir programda olmaktan, Kur’an-ı Kerim öğrenen yavrularımızın sevincine şahit olmaktan dolayı çok mutluyum. Yavrularımızı, velilerimizi, öğreticilerimizi ve Müftülüğümüzü tebrik ediyorum." dedi.

Program sonrası tüm katılımcılara çay, simit ve ayran ikram edildi.

İstanbul

Zeytinburnu İlçe Müftülüğünce "4-6 Yaş Kur'an Kursları 10. Yıl Etkinliği" gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen program, Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

istanbul-22-5

Program, Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Müftüsü Mehmet Münip Şallıoğlu, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt'un selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Etkinlikte 4-6 Yaş Kur'an kurslarından mezun olan ve öğrenim gören öğrenciler  çeşitli gösteri ve sunumlar gerçekleştirdi.

istanbul-33

Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz, Kukla ve Palyaço gösterileriyle eğlenen çocuklara program sonunda çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan