Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 18 sınav merkezinde ve 32 Komisyon marifetiyle uygulanacak olan 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları başladı.

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an Kursları ile kendi imkanlarıyla hafızlığı tamamlayan toplam 5433 adayın başvurduğu 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları 4-15 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kur'an-ı Kerim'in tamamını çeşitli metotlarla ezberleyen binlerce hafız adayından başarılı olanlara, Diyanet İşleri Başkanlığınca "Hafızlık Belgesi" verilecek.

Adana

Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Hafızlık Tespit Sınavına 275 hafız adayı katıldı.3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları başladı (11)Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Niğde, Karaman’dan gelen hafız adayları sınav heyecanı yaşadı.3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları başladı (9)Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Eğitim Uzmanı Fatih Bice’nin başkanlığındaki komisyonda Mersin İl Müftülüğü Vaizi Ali Köse ve Adana İl Müftülüğü Vaizi Remziye Aydın yer aldı.3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları başladı (10)Sınav öncesinde Adana İl Müftülüğü rehber öğretmenler Hasan Güçlü ve Ercan Miroğlu tarafından öğrencilere sınav kaygısı ile mücadele ve motivasyon desteği sağlandı.

Sınav süresince öğrenci ve yakınlarına Müftülük tarafından ikramlarda bulunuldu.

3.-Dönem-Hafızlık-Tespit-Sınavları-başladı02

Manisa

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen komisyonlar tarafından sözlü olarak gerçekleştirilen hafızlık tespit sınav merkezlerinden biri de Manisa oldu.

İl Müftülüğü Binası'nda gerçekleştirilen sınava, İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa’dan 66 kız, 115 erkek olmak üzere toplam 181 aday katıldı.

Editör: Emin Altıntaş