81 il ve ilçe müftülüklerinde açılan Yaz Kur’an Kursları çeşitli etkinlikler ve "Kapanış Törenleri" ile taçlandırıldı.

ARDAHAN

Ardahan İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları "Kapanış Programı" Serhat Ulu Camii’nde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, "Yaz Kur’an kurslarımızda yıl boyunca çocuklarımız ile yakından ilgilenen din görevlilerimizin göstermiş oldukları gayret ve çabalar takdire şayandır. Kapanışını yapmış olduğumuz yaz Kur’an kurslarımızın çocuklarımızın manevi boyutlarına, sosyal ve kültürel alanlarına ve birçok alanda onlara katkı sunduğuna her daim şahitlik etmekteyiz. Ben kendilerine şimdiden önümüzdeki eğitim öğretim yılında muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

Yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından, Kur’an Kerim tilaveti, ilahi dinletisi, hadis ve dua okumaları gerçekleştirildi.

Programda "Dini Bilgiler Yarışması" ve "Tenis Turnuvası"nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Ardahan kapanış

BATMAN

Gercüş İlçe Müftülüğünde yaz Kuran kursu kapanış programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan İlçe Müftü Vekili İbrahim Durul, ''Çocuklara öğrendiklerini unutmamaları için her zaman camilerimize bekliyoruz. Peygamber Efendimizin 'Amellerin Allah katında en makbulü az da olsa devamlı olanıdır.'  hadisini çocuklarımıza ve kendimize hatırlatmalı ve Kur’an-ı Kerim’i her gün az da olsa okumalıyız." dedi.

Programa, İlçe Kaymakamı Muhammet Öztaş, din görevlileri, siyasiler ve vatandaşlar da katıldı.

İlçede dereceye giren öğrencilere katılımcılar tarafından hediyeleri takdim edildi.

Batman kapanış

BİTLİS

Bitlis İl Müftülüğü tarafından İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir hadisini hatırlamalıyız. Tüm cami ve Kur'an kurslarımızda, Kur'an'ın sedası, İslam'ın güzelliği, ahlakı, merhameti, insanlara vermiş olduğu değeri, çocuklarımıza öğretme gayreti içinde olduk. İnşallah mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'in içindeki emirleriyle de en güzel şekilde yaşamaya çalışmalıyız. Bugün dünyada birçok sıkıntı ve problemler var. Bu sıkıntı ve problemlerin ana kaynağı Allah korkusunun eksik oluşundandır. Çocuklarımız yarın büyüdüğü zaman yaptıkları iyilikte de kötü işlerde de ortağı ve sorumlusu bizler olacağız. Eğer çocuklar harama, günaha bulaşırlarsa, ebeveynler olarak da bunun vebali altında kalırız. Onun için bu Allah’ın bize emaneti olan çocuklarımıza en güzel şekilde sahiplik ve öncülük edelim. Bu şekilde bir nesil yetiştirirsek bizim için sadaka-i cariye olur. Yetişen bu nesil kendisine, ailesine, ülkesine, milletine, ümmete faydalı olur." şeklinde konuştu.

Program, sinevizyon gösterimi, şiir ve ilahi dinletileri ve pek çok gösteriyle devam etti.

İl genelinde düzenlenen "Dini Bilgi Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler verilen ödüllerle program sona erdi.

Bitlis kapanış

ÇANKIRI

Çankırı İl Müftülüğünce Ahmet Yesevi Camii’nde "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" gerçekleştirildi

Programda öğrenciler, yaz boyu öğrendikleri bilgiler eşliğinde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kaside dinletisi gibi bir dizi etkinlik sundu.

Programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Yaz kurslarının amacı genç nesilleri dini değerlerle buluşturmaktır. Kur'an-ı Kerim'i anlamalarını sağlamak ve ahlaki değerleri güçlendirmektir. Sizlere tavsiyem o ki eğitim öğretim yılı sona erse de öğrendiğiniz dini bilgileri güncel tutmaya gayret göstermenizdir. Kurslara ve bu programa katılan tüm öğrencilere ve onlara bu fırsatı sunan ebeveynlerine ve onlara emek veren din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Çankırı kapanış

ESKİŞEHİR

Eskişehir İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen program Odunpazarı Gençlik Merkezi'nde icra edildi.

Kursiyer öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiirler okunan programda öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü.

Kapanış programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, "Bizim amacımız vatanına, milletine ve manevi değerlerine bağlı çağının gerekliliklerini takip eden, ecdadının bıraktığı mirasa sahip çıkacak bir nesil yetiştirme düsturuyla çalışmalarımızı yılmadan usanmadan devam ettirmektir." dedi.

Kur’an-ı Kerim’in hayatımızın rehberi olduğunu vurgulayan İl Müftü Yardımcısı İsrafil İğde, "Yaz kursu boyunca öğrencilerimiz, Kur’an-ı Kerim’i okumayı, anlamayı ve yaşamayı öğrendiler. Bu çok önemli bir kazanımdır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Kursiyerlere başarı belgeleri ve hediyeler takdim edildi.

Eskişehir kapanış

GÜMÜŞHANE

Gümüşhaneli kursiyerler "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı"nda buluştu.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, kursiyer öğrencilerinden Umut Sadık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nuri Durmuş, "İslam; barış, hoşgörü ve adalet dinidir. Evlatlarımızın, bu ilkeleri benimseyerek günlük hayatta topluma örnek olmaları gerekmektedir. Yaz Kur’an kurslarımızda eğitim alan Gümüşhanemizin güzide evlatlarının bu amaca yönelik hayat yaşama gayretinde olacaklarına tüm kalbimle inanıyorum." dedi.

Program sonunda İl Müftüsü Hüseyin Gün, çocuklara çeşitli sorular sorup hediyeler takdim etti.

Kurslara katılan öğrencilere, velilerine ve emek veren din görevlilerine teşekkür eden Müftü Gün, eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi.

Gümüşhane kapanış

MUĞLA

Muğla Ortaca İlçe Müftülüğünce "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" Ortaca Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda her yaş grubundan öğrenciler dualar, sureler, şiirler okuyup, ilahi dinletisi sundu.

4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri piyes sergiledi.

Programda konuşan Ortaca İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, "İlçe genelinde 60'a yakın cami ve Kur'an kursunda yaklaşık 1300 öğrenci kurslarımıza katılım sağladı. Oldukça rağbet gören kurslarda, 6 haftalık zamanı en verimli şekilde değerlendirilmeye gayret gösterdik. Dini ve manevi değerlerin kazandırılması konusunda gösterdikleri çabadan dolayı din görevlilerimize, evlatlarını bizlere emanet eden velilerimize ve tüm kursiyer öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin semazen gösterisi sonrası önceki haftalarda neticelenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Futbol Turnuvasının ödüllerini takdim eden Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Yaz Kur'an kurslarına katılım sağlayan tüm öğrencilere buradan sevgilerimi iletiyorum. Bu programı hazırlayan ve evlatlarımızı yetiştiren öğreticileri de tebrik ediyorum.” dedi.

Hatim duası ile program sona erdi.

Kur'an Kursu Kapanış

Kavaklıdere

Kavaklıdere İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen program ise Yerküpe Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Büyük bir coşkuyla başlayan programda Türk Bayrakları ile alana gelen çocuklar, kurslarda öğrendiklerini sergileme imkanı buldu.

Programda çocukların coşkusuna ortak olan İl Müftüsü Yaşar Çapcı, “Yaz Kur'an kurslarının amacı dini değerleri genç nesillere aktarmak ve ahlaki değerleri güçlendirmektir. Öğrendiklerimizi hayata yansıtmalı ve öğrendiğimiz Kur’an’ın mealini de okumalıyız.” tavsiyesinde bulundu.

Kur'an Kursu Kapanış2

Düzenlenen kurslar hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Hamza Torun ise, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Program sonunda Muğla il genelindeki dini bilgiler yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muğla kapanış

SAKARYA

Sakarya Serdivan İlçe Müftülüğünce “Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı” düzenlendi

Kampüs Cami Külliyesinde gerçekleşen programda konuşan İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, kurslara katılan öğrencileri tebrik ederek emeği geçen din görevlilerine teşekkür etti.

Müftü Erkul'un dua etmesinin akabinde çeşitli ikramlarla program sona erdi.

Sakarya kapanış

TEKİRDAĞ

Tekirdağ İl Müftülüğünce "Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı" İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi

Ayrıca Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü de Süleymanpaşa Belediyesinin destekleri ile Amfi Tiyatro'da kapanış programı icra etti.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım konuşmasında, yaz Kur'an kurslarının manevi ve kültürel değerler  açısından çok önemli olduğuna değinerek,  başta İl Müftüsü Mustafa Soykök olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Bu sene ilk defa İl Müftülüğü bünyemizde yaz okulu formatında, etkinliklerle süslenmiş, sanatsal ve kültürel faaliyetleri de içeren bir kurs açtık. Tekirdağ’da iyilik güzellik adına gençlerimiz için elimizden geldiğince her şeyi yapmaya çalışacağız, İslam, barış, hoşgörü ve adalet dinidir. Evlatlarımızın, bu ilkeleri benimseyerek günlük hayatta topluma örnek olmaları da gerekmektedir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onları vatan, millet, din, iman sevgisinde yetiştirmeye gayret edeceğiz." diye konuştu.

Düzenlenen kapanış programlarına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüsü Selami Sayın, Tiyatro Sanatçıları, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tekirdağ kapanış2

Tekirdağ kapanış

KİLİS

Kilis İl Müftülüğü tarafından “2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” düzenlendi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, “Yaz Kur’an kurslarımıza gelen çocuklarımız Kur’an-ı Kerimi, dini bilgileri öğrendiler. Siyer-i Nebiyi, Peygamberimizin hayatını, İslam’ın güzel ahlakını öğrendiler. Ben bu yavrularımızı camiye gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Rabbim, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olabilmelerini nasip etsin.” dedi.

Programa Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Müftüsü Muhammed Ayazgök, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

2023-Yaz-Kur’an-Kursları-sona-erdi10

ISPARTA

Isparta İl Müftülüğü tarafından “2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, ilahi ve şiirler okunup dualar edildi.

Programda konuşan İl Müftüsü Bayram Şahin, "Yaz Kur'an kurslarında emeği geçen hocalarımıza öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Değerli öğrenciler, yazın sıcağı altında gezmeyi, dolaşmayı tercih etmeyip Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi tercih ettiniz ve camilerimize koştunuz. Allah’ın kelamını öğrendiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Minik yavrularımızı Kur'an kurslarımıza gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Rabbim, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olabilmelerini nasip etsin." dedi.

Program sonunda kursa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kapanış etkinliğine, İl Müftü yardımcıları, şube müdürleri, vaizler, din görevlileri, öğrenciler ile velileri katıldı.

Isparta kapanış

KIRIKKALE

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından “2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” düzenlendi.

Kocatepe Camii'nde gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz, "Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda önemli bir yeri olduğunu ve O’nu doğru yaşamamız gerektiğini söyledi. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir' bir diğer hadislerinde 'Kur’an okuyun. Çünkü Kur’an kıyamet gününde kendini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir.' Kursa katılan tüm öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.

Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

2023-Yaz-Kur’an-Kursları-sona-erdi12

SİVAS

Sivas ve ilçelerinde “2023 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında Kapanış Programları” düzenlendi.

Merkez, Gürün ve Gemerek’te yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilere yönelik kapanış programı gerçekleştirildi.

Programa, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve çocuklar katıldı.

Programlarda, eğitimlere katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

2023-Yaz-Kur’an-Kursları-sona-erdi13

KONYA

Konya İl Müftülüğünce 03 Temmuz- 11 Ağustos tarihleri arasında Cami ve Kur'an Kurslarında açılan Yaz Kur'an Kursları, Mevlana Meydanında gerçekleştirilen "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

konya-33-3

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda protokol konuşmalarını Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptı.

konya-11-8

Yaz Kur’an Kurslarında gerçekleşen eğitim ve öğretim faaliyetlerine değinen Öge, kapanış programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Program mehteran, öğrenciler tarafından ilahi dinletileri, gösteriler, hadis sunumu ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile program devam etti.

konya-44-1

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin hatim duası ve Kur’an Kursları Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmalarında birinci olan kız ve erkek öğrencilere hediye takdimi ile program sona erdi.

Editör: Emin Altıntaş