Hafızlığını 9 ay gibi kısa sürede tamamlayan 13 yaşındaki imam hatip ortaokul öğrencisi Ahmet Ali Coşğun için Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda tören düzenlendi.

Hafız Ahmet Ali Coşğun’u tebrik eden İl Müftüsü Muharrem Gül, "Recep Demir Erkek Kur’an Kursumuzda 6 sınıftan oluşan 105 öğrencimiz var. Diğer öğrencilerimiz gibi Ahmet Ali de okulda örgün eğitimine devam ediyor. Ahmet Ali, Erzincan’da il birincisi oldu ve Doğu Anadolu Bölge Yarışması’nda da derece aldı. Ahmet Ali canlı, yürüyen bir Kur'an olacak. Hem anne babası için, hem ümmet için inşallah güzel hizmetlere vesile olacak. Bizim vereceğimiz her ödül onun bu gayretli ve özverili çalışmaları için az kalacaktır. Asıl ödül Rabb’imizin ona sunacağı ödüldür. Öncelikle kendisini sonra ailesini, hocalarını, kurs yöneticilerini tebrik ediyor, hayırseverlerin kursumuza olan katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

13 yaşındaki Ahmet Ali, 9 ayda hafız oldu (10)

Heyecanını gizleyemeyen genç hafız Ahmet Ali, "Rahlenin başında her zaman oturup günün sonuna kadar ezber yaptım ve 9 ayda hıfzımı tamamladım. Okul eğitimim ile birlikte biraz zor oldu ama yine de ben yılmadım çalıştım. Hayalim başarılı bir İmam Hatip olmak." ifadelerini kullandı.

13 yaşındaki Ahmet Ali, 9 ayda hafız oldu (11)

Sonrasında Müftü Gül, Hafız Ahmet Ali’ye "Hafızlık Belgesi" ile hediyeler takdim etti.

Editör: Emin Altıntaş